Välkommen!
Välkommen till Bålsta Gymnastikklubb!

Vi står för glädje, gemenskap och hög kvalité!

Klubben startades redan 1936 och har utvecklats till att nu omfatta motionsverksamhet, barngymnastik, truppgymnastik, parkour och trampolin.

Vi har verksamhet både i Bålsta och Skokloster. 

Vill du bli medlem i Bålsta GK? Klicka då här!
Inga pass på Valborgsmässoafton
2017-04-23 23:00
Nästa söndag 30 april är det Valborgsmässoafton så då tar vi ledare lite ledigt också. Alltså inga pass den 30/4.
Måndag den 1 maj kör vi enligt ordinarie schema.
/Ledarna
Gymnastikens Visionsdag den 6 maj – välkommen att delta!
2017-04-22 09:36

Till alla ledare, aktiva och familjer i BGK!


Den 6 maj arrangerar BGK och Håbogymnasterna en gemensam Visionsdag om framtiden för gymnastiken i Bålsta. Till den här dagen bjuder vi in alla medlemmar samt föräldrar som vill delta i några inspirerande och roliga timmar där du får möjlighet att diskutera och ge dina idéer för hur framtiden skulle kunna vara. Vi tänker fritt och låser oss inte vid organisationsformer eller tillgång till hallar vid det här tillfället och resultatet av dagen tar vi med oss för vidare diskussioner både internt och med kommunen.


Kanske känner just du som läser detta - som kanske själv är medlem eller som har ett barn som är aktiv i vår förening - att detta inte riktigt ”engagerar dig”? Läs då lite till!


Varför gör vi det här?


BGK har utvecklats snabbt de senaste fem åren och ökat antalet träningsgrupper inom alla våra discipliner, från barngymnastiken till motion. Vi är i ett läge där vi behöver stanna upp och känna efter vart vi är på väg, hur vi kan fortsätta utvecklas och hur vi kan samspela med kommunen i de här utvecklingsfrågorna. Hur behöver träningshallarna utvecklas, hur kan varje gren utvecklas, hur gör vi plats för fler aktiva och hur driver vi den här utvecklingen i samklang med idrottens värderingar. Hur kan vi som föreningar utvecklas och hur kan vi ge vi fler möjlighet till rörelse hela livet? Det är några av de generella frågeställningar som vi önskar inspel på den här dagen!


Det finns plats för alla åldrar att delta på Visionsdagen och det är viktigt för oss att också de yngre medlemmarna i t ex barngymnastiken deltar. Vi kommer att delas in i lämpliga grupper och workshoppa med teckningar, post-it lappar och högt i tak! SISU Idrottsutvecklarna hjälper oss att genomföra denna dag på ett roligt och inspirerande sätt. Naturligtvis bjuder vi på god fika!


Visionsdagen genomförs i kommunens konferenslokaler i entréplan på Kommunhuset den 6 maj kl. 13:00 – 17:00. Lotta Wanning från SISU Idrottsutbildarna leder oss genom de här timmarna. 


Anmälan skickar du till gymnastik@balstagk.se – ange hur många ni kommer och om ni har eventuella önskemål om specialkost.


Varmt välkomna önskar BGK Styrelse!

 

Två lag från Bålsta GK på riks RT2!
2017-04-11 10:00
Riksfinal RT2 Karlskrona 8-9 april 2017
8-9 april avgjordes rikstävlingen i RT2 i Karlskrona. Bålsta GK ställde upp med två trupper, trupp Rosa och Turkos. Totalt var det 48 lag som var anmälda och 10 lag som skulle gå vidare från kvalet. 

Det var hård konkurrens om platserna till finalen och på söndagen var det klart att trupp Rosa tagit en finalplats som nummer 9 av 10. Elin Nevlén, en av truppens ledare berättar :. " - Vi har haft som mål under ett år att ta oss till final så det känns så skönt att vi nådde det målet! Tjejerna kändes starka mentalt och de kände att de var väl förberedda."

Finalen var minst lika spännande som kvalet och truppen slutade 0,15 poäng från bronsplatsen. "- Vi är så stolta över våra tjejer! De lyckades över förväntan och vi är jätteglada med att vara fyra i Sverige på RT2 nivå!"

För trupp Turkos var det andra tävlingen på RT2 nivå och de slutade på en fin 37:e plats. 

Stort grattis till båda lagen!
Välkommen på Visionsdagen för gymnastiken i Håbo!
2017-03-27 20:36
Bålsta Gymnastikklubb och Håbogymnasterna bjuder in alla medlemmar i båda föreningarna att diskutera kring hur vi tillsammans kan utveckla gymnastiken i Bålsta.  
Bålsta har sett till sin befolkning en väldigt stor mängd medlemmar i en gymnastikförening, vilket vi tycker är helt fantastiskt! När vi funderar på hur framtiden för alla medlemmar ser ut, vill vi att ni ska vara med och sätta visionen! Vi välkomnar såväl föräldrar som medlemmar – i alla åldrar – att vara med och bidra med idéer om hur framtiden kan utformas! 
 
NÄR: Lördag den 6 maj,  kl.13-17
VAR: Håbo Kommunhus, Centrumleden 1
ANMÄLAN OCH FRÅGOR: gymnastik@balstagk.se

Läs mer här!
5 lag från Bålsta GK i Gävleborgsjakten 2017!
2017-03-20 19:42
GULD i MT Ä i Sandviken!
Den 18 mars 2017 åkte 15 ledare och 5 lag med många gymnaster till Sandviken för att delta i Gävleborgsjakten!
Det blev en spännande förmiddag med lag från Bas 2:1/Bas 2:2, Pojkar Action och ett Mixed lag med gymnaster från Bålsta GKs Rosa/Röd/Blå och Håbogymnasterna deltog. Inga resultat lästes upp förrän på prisutdelningen så spänningen var på toppnivå! Jublet visste inga gränser när BAS 2 tog SILVER i MT-klassen och MT Äldre tog GULD i MT Äldre-klassen!

Stort tack till Håbogymnasterna för samarbetet med era fantastiska gymnaster och ledare från T234 som bidrog till guldet!

På eftermiddagen var det Trupp Turkos och Trupp Rosa som deltog i RT2 mot ytterligare 10 lag. Alla lag kämpade länge och väl och sent på kvällen avgjordes Gävleborgsjakten 2017 där Trupp Rosa tog silver.

Stort grattis till alla deltagande BGK lag för era fina prestationer! Bra kämpat!

Läs mer under Truppsidorna och facebook.
Nyheter från våra grupper
Rosa, 11/04 12:02 
Pojkar Action, 24/03 09:59 
Turkos, 23/03 21:04 
BAS 2 Gr2 07/08, 20/03 19:40