Trupp Rosa
Trupp Rosa består av tjejer födda 2004 och tidigare och tränar tre dagar i veckan i Västerängens Sporthall. Vi är en tävlingstrupp.

Tisdagar kl 18.30-21
Torsdagar kl 18.30-21
Söndagar kl 18-20.30

Våra tränare: Eva-Marie Befring, Elin Nevlén, Elin Myrén, Viktoria Sollander, Veronica Hage och Linda Blomqvist

elin.nevlen@live.se

Ni hittar oss även på sociala medier!
Instagram: bgktrupprosarod

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2-3 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar var och en för sig. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Träna för att tävla

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

Julshow 2017!
2017-12-10 13:54
Här är en bild på gänget som hade en matupplevelse i Italien
I helgen var Bålsta Gymnastikklubbs årliga julshow och temat var charter! Vi var i Italien på mode-, kultur- och gastronomi resa
Grattis till Uppsvenska Mästarna i RT2!
2017-12-03 23:46
Trupp Rosa - Uppsvenska Mästare RT2, HT 2017
3 december deltog trupp Rosa i Uppsvenska Mästerskapen i Gävle! Totalt var det 14 lag i klassen och några ända från Östersund. Stort grattis till GULDET!
Guld på TruppTorsdag tumbling nov 2017
2017-10-27 15:48
Guld TruppTorsdag tumbling ht17
Trupp Rosa har deltagit på varje TruppTorsdag som SMGK arrangerat sen starten 2016. I går var det dags för tumbling och vi fick med oss en medalj av ädlaste valör!! Bra jobbat!
Medalj i Uppsvenska Mästerskapen!
2017-05-28 12:44
Silver till Trupp Rosa i Uppsvenska mästerskapen 2017!!
På terminens sista tävling Uppsvenska Mästerskapen kämpade Trupp Rosa i hettan! Det slutade med högsta poäng tillsammans med Kumla. För att avgöra vinnaren säger reglerna att vid samma totalpoäng avgörs vinnaren genom den som har högst poäng i tumbling. Kumla hade högst i tumbling men Rosa i hopp och fristående! Vi fick silver men känner oss som vinnare :-) Bra kämpat tjejer!