Trupp Orange
Truppen består av flickor födda 2005-2007 som tränar två gånger i veckan i Västerängens sporthall.

Torsdagar kl 18:30-20:30
Söndagar kl 16:00-19:00

Våra tränare: Elin Nevlén, Katja Kotiranta Eklund och Filippa Wallin

Katja Kotiranta Eklund - katja@ekolsund.se

Du kan även följa oss på sociala medier!
bgk_trupporange

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2-3 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar var och en för sig. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Träna för att tävla

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

2019-12-19 17:06
Första tävlingsstart med nya friståendet!
Första Advent ställde Trupp Orange upp med ett lag i sexan i Bromma Bucklan. Vi har ett nytt föreningsfristående som laget tävlade med för första gången, och vilken start - hårt slit belönades med en bronsmedalj! Grattis tjejer, ni är grymma!
Brons i hopp!
2019-05-14 17:12

GULD!!
2019-03-20 13:15

Guld igen!!

Torsdag 14/3 var det dags för andra deltävlingen i TruppTorsdag, denna gång på tumbling. Trupp Orange Action höll för pressen och lyckades knipa guldmedaljen igen! Vilket grymt team vi har!

GULD !!
2019-02-18 22:17

GULD på Alla Hjärtans Dag

På Alla Hjärtans Dag var Trupp Orange Action, ett mixlag med gymnaster från Trupp Orange och Pojkar Action, och tävlade i TruppTorsdag Hopp i klassen rikssexan. Samarbetet mellan lagen är nytt för denna termin men vi anar redan stor potential. Vi hade en toppenkväll i Steningehöjden, samarbetet i gruppen flyter på bra, bra prestationer från alla gjorde att vi fick med oss guldmedaljen hem! Stort grattis från grymt stolta ledare!!

Vilken tävling! Grymma prestationer på TTC!!
2018-05-28 21:34
Ljus Orange och Mörk Orange på Trazan Trupp Cup 2018
I helgen tävlade vi med två lag på Trazan Trupp Cup! Lag Ljus Orange tävlade i Regionsjuan och tog hem ett BRONS för sina fina hoppvarv. Lag Mörk Orange tävlade för första gången i Regionsexan med flera nya och avancerade tävlingsvarv. Båda lagen presterade verkligen på topp och vi tränare är otroligt stolta!!