Trupp Turkos

Truppen består av flickor födda 2005-2006 som tränar två gånger i veckan i Västerängens sporthall. Vårt mål är att till våren tävla på nivå fem på regional nivå.

Under VT 18 kämpar vi vidare med rondat-flickis-salto/volt-rondat-flickis (i olika positioner), handvolt-volt, volt-handvolt och sträckta frivolter med 180 skruv.

Onsdag kl 18.00-20.00
Söndagar kl 15.30-18.30

Våra tränare: Sofia Bellinder, Jessica Axberg, Cecilia Petersson, Eva Waardahl, Louise Henricsson och Louise Snaula

Sofia Bellinder- sofiabellinder@hotmail.se

Jessica Axberg- jessicaaxberg@gmail.com

Ni hittar oss även på sociala medier!

Instagram: bgk_truppturkos

Youtube: Bålsta GK trupp turkos

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2-3 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar var och en för sig. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Träna för att tävla

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

Medaljregn på Trazan Trupp Cup!!!
2018-05-28 20:30
Trazan Trupp Cup 2018
WOW vilken tävling vi hade i helgen! Bålsta GK Trupp Turkos tog hem GULDET i Trampett och SILVER i Fristående. Det är första terminen vi tävlar på Regionfemman och tjejerna visade verkligen upp sig på topp!
Brons i Uppsvenska Mästerskapen 2018!
2018-04-04 15:09
Bronsmedalj för oss!
Lördagen den 18 mars tävlade Trupp Turkos i Uppsvenska Mästerskapen 2018 i Sandviken. Laget ställde för första gången upp på en tävlingsnivå som motsvarar gamla tävlingsstegen RT3 (Regionfemman). Efter goda prestationer slutade laget på en tredje placering och försvarade föregående års bronsmedalj! Bra jobbat tjejer!
Julshow 2017!
2017-12-10 13:56
Här är en bild på oss när vi väntar på att showen ska starta
I helgen var Bålsta Gymnastikklubbs årliga julshow och temat var charter! Vi var i Thailand på sol och shoppingsemester tillsammans med Pojkar Action!