Trupp Turkos

Truppen består av flickor födda 2005-2006 som tränar två gånger i veckan i Västerängens sporthall. Vårt mål är att till våren tävla på nivå fem på regional nivå.

Under VT 18 kämpar vi vidare med rondat-flickis-salto/volt-rondat-flickis (i olika positioner), handvolt-volt, volt-handvolt och sträckta frivolter med 180 skruv.

Onsdag kl 18.00-20.00
Söndagar kl 15.30-18.30

Våra tränare: Sofia Bellinder, Jessica Axberg, Cecilia Petersson, Eva Waardahl, Louise Henricsson och Louise Snaula

Sofia Bellinder- sofiabellinder@hotmail.se

Jessica Axberg- jessicaaxberg@gmail.com

Ni hittar oss även på sociala medier!

Instagram: bgk_truppturkos

Youtube: Bålsta GK trupp turkos

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2-3 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar var och en för sig. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Träna för att tävla

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

Julshow 2017!
2017-12-10 13:56
Här är en bild på oss när vi väntar på att showen ska starta
I helgen var Bålsta Gymnastikklubbs årliga julshow och temat var charter! Vi var i Thailand på sol och shoppingsemester tillsammans med Pojkar Action!
Brons i Uppsvenska Mästerskapen 2017!
2017-05-29 18:09
Bronsmedaljörer i Uppsvenska Mästerskapen 2017!
Stort grattis till Trupp Turkos som tog ett välförtjänt brons i Uppsvenska Mästerskapen i klassen RT2!

Turkos på Youtube
2017-03-23 21:04
Vi har startat en youtube kanal som heter Bålsta GK trupp turkos

Trupp Turkos på Gävleborgsjakten 2017!
2017-03-23 04:44
Turkos
I helgen deltog trupp Turkos i Gävleborgsjakten i Sandviken. Tjejerna deltog för första gången i RT2 klassen med fina resultat!