Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gympa för alla!

OBS! Under HT 18 finns inte denna grupp eftersom vi saknar ledare. Vill du bli ledare? Mejla till gymnastik@balstagk.se


Vi är en av gympagrupperna i Bålsta Gymnastikklubb. 

Vi vänder oss till alla som inte känner sig hemma i andra gymnastikgrupper men ändå vill gympa.

”Gympa för alla” är en grupp som möter varje barn på sin egen nivå. Alla barn behöver rörelseglädjen i sina liv. Utvecklas och lära sig hantera sin kropp och leka och ha kul. Ledord för gruppen är rörelseglädje och nyfikenhet. För barn i alla åldrar från 5-15 år.

Vi utmanar, leker, tränar och har roligt både individuellt och gemensamt. Förälder eller annan anhörig är med under träningen som stöd för att barnen ska få ut så mycket som möjligt av träningen.


Vi tränar grovmotoriska, finmotoriska och sammansatta rörelser för att förbättra kroppskontrollen och därmed öka självkänslan och självständig. Rumsuppfattning, kondition och styrka, kullerbyttor, handstående, lekar och dans med mer.


Träningen läggs upp efter barnens egna nivåer, kunskaper och behov. I gruppen finns barn med neuropsykiatriska hinder och Downs syndrom och CP bland annat. Det är en högfunktionell grupp, där alla som vill röra sig med bra vägledning, glädje och en framåtskridande utveckling är med. Alla barn som har ett behov av att röra på sig antingen för att de behöver komma i rörelse på grund av stillasittande, eller som är i behov av träning på grund av fysiologiska/psykologiska orsaker, eller som behöver träffa andra barn och få både rörelse och socialt sällskap under lugna ordnade former i en liten grupp är välkomna.

Det finns många barn i Håbo kommun som är i behov av en gymnastikgrupp som denna, så vi vill påminna om att vi finns. Barn som har ADD, ADHD, autism, Downs syndrom och Asperger eller helt enkelt bara behöver träna sin motorik och sina muskler i en mindre, trygg grupp med fokus på rörelseglädje och nyfikenhet.


Vi i Bålsta gymnastikklubb tycker att alla ska få en chans till den glädjen som finns i gymnastik, rörelse och lek. Med hjälp av olika hjälpmedel, redskap och pedagogisk tanke kan vi lägga gymnastiken på en nivå som passar för alla.


Den här gruppen är ett gott exempel på hur man kan skapa möjligheter för alla barn och ungdomar att idrotta. Det visar även hur andra föreningar skulle kunna arbeta med inkludering.


Är ni intresserade och vill veta mer eller komma och provträna med oss så maila till: gymnastik@balstagk.se

Saknar ledare!
2018-01-25 22:14
Tyvärr har vi inte kunnat starta denna grupp till vårterminen 2018 då vi inte har några ledare för gruppen. Om du vill bli ledare, mejla till gymnastik@balstagk.se
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Bålsta Gymnastikklubb, 22/10 16:37 
Bålsta Gymnastikklubb, 04/10 22:23 
Bålsta Gymnastikklubb, 18/09 10:41 
Bålsta Gymnastikklubb, 04/09 22:07 
Bålsta Gymnastikklubb, 21/08 18:31 
Bålsta Gymnastikklubb, 19/08 10:22