Bålsta Gymnastikklubb
Barn 16
BARN 16
Vi har två barngrupper för barn födda 2016 och de tränar en gång i veckan i Lilla Futurum. Ena gruppen kallas Barn 16 torsdagar och andra gruppen Barn 16 söndagar. Grupperna har olika tider och ledarteam. Barnen gympar själva utan föräldrar.

Vi har två grupper just nu:

torsdagar 17:30-18:30

söndagar 14:00-15:00

Barn 16 torsdagar

Våra tränare:

Teresia Hemmingsson och Anette Lindström (huvudansvariga), Pia Johansson

Teresia Hemmingsson - tessanhemmingson@hotmail.com

Anette Lindström - potatishund@gmail.com

Barn 16 söndagar

Våra tränare:

Tiffany Eriksson & Nora Melin (huvudansvariga)

Hjälpföräldrar: Elina Taurio, Rickard Klarås, Rebecka Carmerud

Tiffany Eriksson -  tiffany.eriksson@outlook.com

Nora Melin - Nora.melin002@gmail.com

Det här tränar vi på:

I barngrupperna övar vi på gymnastikens 12 grundövningar. Vi får med alla grundövningar i alla våra banor, vid varje träningstillfälle.

Klättra/hänga

Exempel: Klättra ribbstol, hänga i ringar

Kasta/fånga

Exempel: Kasta ärtpåse till rockring, kasta/fånga ärtpåse mellan barn och förälder

Rulla

Exempel: Rulla stock

Åla/krypa/stödja

Exempel: Åla i tunnel, krypa över balansbroar, gå som en spindel (gå på alla fyra)

Gå/springa

Exempel: Gå på tå/hälar, springa olika riktningar och tempo. Gå/springa till musik.

Hoppa

Exempel: Längdhopp, enbenshopp, hoppa två-och två

Balansera

Exempel: Ett ben eller två ben på fasta hinder

Information om barngrupper i Bålsta gymnastikklubb

I barngrupper är barnen 4-6 år och flickor och pojkar tränar tillsammans. Vi tränar 1 timme i veckan i Lilla Futurum eller Skokloster. Terminen baseras på 12 veckor under höstterminen och 15 veckor under vårterminen.

Lekande gymnastik

Vår barnverksamhet faller under modellens andra (lekande gymnastik) och tredje stadie (lärande gymnastik). Utövarna ska i första hand ges tillfälle att ha kul i sitt idrottande och fortsätta utveckla de grundläggande motoriska färdigheterna. Träningen bygger fortsatt på lekfullhet, litet fokus ligger på att prestera.

Inlärning av gymnastikspecifika färdigheter – grundövningar – påbörjas i denna fas. Träning i form av olika roliga aktiviteter och gymnastiklekar är viktig. Grundläggande och allsidig styrketräning introduceras.

Lärande gymnastik

Lärande gymnastik är en fas då utövarna lär sig att träna. Vissa vill satsa lite mer på sin gymnastik och ska ges möjlighet till detta. Andra vill träna enbart för att ha kul och träffa kompisar.

Halloween Träning 1/11
2020-11-01 11:21
Träningen 1/11 hade barn 16 söndagar en Halloween träning🎃🍂👻
Hallen fylldes av spöken, superhjältar, monster, pirater och arga tomtar!  Lite läskigt var det,  men Oj vad roligt vi hade✨