Välkommen till Parkour/Freerunning hos BGK
Hej,

Vi är glada att du kollar in vår idrott. Du kanske inte kan så mycket om vad Parkour/Freerunning handlar om, därför har vi valt att publicera följande information nedan.

Historia

Ordet Parkour(Parcours) kommer från franskan. Namnet började användas 1998 och betyder bana eller rutt. Sebastian Foucan säger såhär, "Parkour was never invented by anyone, its always been here". Det beskriver väldigt bra eftersom sporten alltid funnits i sina olika former. Det är just namnet och uppmärksamheten som är nya.

Varför då Freerunning?

Jo, Freerunning är en kombination utav Parkour (att ta sig från A-B) och akrobatik. Ett häftigare sätt att ta sig fram på och nya utvecklingsmöjligheter. Det du ser på Youtube är oftast Freerunning.

Vad sporten går ut på

Det handlar om att få röra sig fritt. Att ta sig från punkt A - B, över och under de hinder som behövs. Man strävar alltid efter att göra bättre ifrån sig. Önskan att klara av det man inte kunde igår och att utveckla det till nästa nivå. Istället för att begränsa sig ser man möjligheten i omgivningen runt omkring sig. Det gör sporten kreativ både för knopp och kropp.

Hur vi jobbar

Vi jobbar för att våra trupper ska lära sig de grunder som behövs för att driva en säker träning. Som mål har vi så klart att bli lika bra som de på Youtube! För detta krävs tålamod, hård träning och disciplin.

Vi rekommenderar att man har tidigare erfarenhet av Gymnastik eller övrig fysisk aktivitet, samt att man har egna mål.

Bildgalleri

Besök gärna våra "bildgalleri" under Parkour/Freerunning och Tricking för att se olika rörelser man använder inom sporten! Alla videos är tagna ifrån PKTR.se som är sportens huvudorganisation i Sverige.

Anmälen

Vi har en åldersgräns på 10 år. Anmäl här!

Mvh Alla ledare

Träning 4/9