Förberedande trupp- Gul

Truppen består av flickor födda 2007-2009 som tränar två gånger i veckan i Västerängens sporthall.

Onsdagar kl 17-19
Söndagar kl 15:30-17:30

Våra tränare: Johanna Henricsson, Victoria Manske (paus vt 19), Mia Farine, Katarina Ekroth och Daniel Alm

Johanna Henricsson- johanna.henricsson82@gmail.com
Victoria Manske- victoria.manske@gmail.com

Om du är förälder, syskon eller släkt kan du även följa oss på sociala medier!
 bgk_truppgul

Obs! Vi ledare godkänner alla förfrågningar!

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2-3 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar var och en för sig. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Träna för att tävla

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser och perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval och träningsupplägg och att utrymme lämnas för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.