BARN 13

Vi har två barngrupper för barn födda 2013 och de tränar en gång i veckan i Lilla Futurum.

söndagar kl. 13:30-14:30
söndagar kl. 14:30-15:30

Våra tränare: Anna Kovanen, Ava Hultman, Moa Falk, My Nyberg och Tiffany Eriksson

Anna Kovanen- annakovanen88@gmail.com

Det här tränar vi på:

I barngrupperna övar vi ingående på gymnastikens 12 grundövningar. Vi får med alla grundövningar i alla våra banor, vid varje träningstillfälle.

Klättra/hänga

Exempel: Klättra i ribbstol, hänga i ringar/räck med eller utan rotation

Kasta/fånga

Exempel: Kasta/fånga i kombination med andra grundövningar så som balans/hoppa etc.

Rulla

Exempel: Rulla uppför/nedför, rulla med ärtpåse vid händer/fötter, rulla köttbulle (kullerbytta med pass från förälder)

Åla/krypa/stödja

Exempel: Harskutt, hjula, stödja mot handstående, skottkärra, gå kräftgång, föl sparkar

Gå/springa

Exempel: Gå på tå/häl, springa till hinder, accelerera, gå i takt till musik

Hoppa

Exempel: Längdhopp över hinder, landa jämfota, ett ben till två ben, hoppa från höjd

Balansera

Exempel: Hoppa från höjd, balans på ett ben med ärtpåse på huvudet, balans på fasta/rörliga hinder

Information om barngrupper i Bålsta gymnastikklubb

I barngrupper är barnen 4-6 år och flickor och pojkar tränar tillsammans. Vi tränar 1 timme i veckan i Lilla futurum. Terminen baseras på 12 veckor under höstterminen och 15 veckor under vårterminen.

Lekande gymnastik

Vår barnverksamhet faller under modellens andra (lekande gymnastik) och tredje stadie (lärande gymnastik). Utövarna ska i första hand ges tillfälle att ha kul i sitt idrottande och fortsätta utveckla de grundläggande motoriska färdigheterna. Träningen bygger fortsatt på lekfullhet, litet fokus ligger på att prestera.

Inlärning av gymnastikspecifika färdigheter – grundövningar – påbörjas i denna fas. Träning i form av olika roliga aktiviteter och gymnastiklekar är viktig. Grundläggande och allsidig styrketräning introduceras.

Lärande gymnastik

Lärande gymnastik är en fas då utövarna lär sig att träna. Vissa vill satsa lite mer på sin gymnastik och ska ges möjlighet till detta. Andra vill träna enbart för att ha kul och träffa kompisar.