SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Gymnastikklubb
Gymnastik
Trupp Lila
Om Truppverksamheten

Information om Truppverksamheten i Bålsta gymnastikklubb

I våra trupper är tjejerna och killarna 10 år och uppåt. Varje trupp tränar olika mycket beroende på ålder och kunskapsnivå (minimum 4 timmar/vecka, 2 träningar i veckan). Killar och tjejer tränar tillsammans. Terminen baseras på 15 veckor på höstterminen och 18 veckor på vårterminen. Samtliga träningar sker i Västerängens Sporthall.

 

Bålsta Gymnastikklubb anammar och följer Svenska Gymnastikförbundets modell gällande ”träning hela livet” vilket innebär att vi erbjuder träning och grupper som passar alla individer.

 

Träna och tävla

Våra trupper faller under modellens femte och sjätte stadie. Ett av huvudsyftena med verksamheten i Tävling är att attrahera och behålla den stora mängd barn, ungdomar och vuxna som vill börja respektive fortsätta tävla i gymnastik, men som inte vill eller har möjlighet att delta i yttersta prestationsnivå.

Här välkomnas gymnaster i en stor mängd olika - redan etablerade och nya - discipliner och verksamheter och med alternativa tävlingsformer. I Tävling används anpassade tävlingsstrukturer och -regler för respektive målgrupper. Tävlingsgymnastik för fler!

 

Träna för att tävla och Träna för att vinna

Vid det här laget behärskar gymnasterna alla grundövningar, träningen inriktas på inlärning av mer avancerade övningar och sekvenser samt perfektion av utförandet.

Anpassning av övningsval, träningsupplägg samt att få utrymme för återhämtning är väsentligt, allt för att minimera skaderiskerna.

 

Bålsta Gymnastikklubbs Trupp gren

Från det året som du fyller 12år får du själv vara med att påverka din träning genom att välja Svart eller Blå gren. Grupperna är baserade på gymnasternas ambitions nivå. Blå gren ingår i "träna och tävla" stadiet medan Svart gren ingår i "träna för att tävla" och "träna för att vinna".

 

 

Vid frågor om Bålsta Gymnastikklubbs Truppverksamhet kontakta gymnastik@balstagk.se