Årsmöte genomfört men ingen ny ordförande
2017-10-11 22:37

I lördags genomförde BGK sitt årsmöte där samtliga handlingar godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2016/2017.  Men en utmaning återstår, nämligen att hitta BGK:s nästa ordförande!

Tre nya styrelsemedlemmar valdes då Ann-Charlotte  ”Lotta” Eriksson valdes in som ledamot på två år samt Kia Bruks Thyrén och Åsa Stegelius som suppleanter på ett år. Johanna Henricsson och Susanne Leinax valdes om som ledamöter på två år.

Dock hade valberedningen haft ett tufft jobb att försöka hitta en ordförandekandidat. Ett antal personer har tillfrågats och intervjuats men ingen har i slutänden valt att kandidera. Rent formellt kan ju föreningen och styrelsen fortsätta sitt arbete som vanligt men det är så klart olyckligt och nu väntar ett fortsatt stort arbete att få fram nya kandidater till föreningens ordförandepost. Med facit i hand kan vi ha förståelse för att det verkar vara ett stort arbete att vara ordförande i en förening av BGK:s storlek. Dock är det viktigt att berätta att mycket arbete de två senaste åren har lättat på trycket avsevärt på styrelsen som operativ då föreningen bland annat har anlitat en kanslist, lagt ut det löpande ekonomiarbetet samt inrättat en kommitté för de vardagliga sportsliga frågorna. BGK har också en mycket god ekonomi där vi de senaste åren har levererat verksamhet under budget och på så sätt kunnat lägga undan pengar till framtid investeringar.

Så nu behöver vi medlemmarnas hjälp!

Är du rätt person eller känner du att du skulle vilja tipsa om någon lämplig ordförandekandidat? Det kan vara någon som är aktiv eller före detta aktiv medlem, familj till medlem eller rent av någon utifrån med ett brinnande intresse för idrottslivet i Håbo Kommun. Välkommen att tipsa snarast till eva.waardahl@gmail.com så går vi vidare med kontakt!

Bästa hälsningar
BGK Styrelse