SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bålsta Gymnastikklubb
Gymnastik
Motion
Passbeskrivningar Våren 2024

Här är vårens pass på BGK Motion - Välkomna att träna tillsammans med oss!


STARK 60 min.

Ett rent styrkepass med skivstång, hantlar mm.

Syfte: Vi ska bli starkare!💪🏼

Ledare: Åsa-Li

 

Styrka & Puls 60 min.

En skön mix av högintensiv träning och styrkeövningar, vi jobbar både med och utan redskap under passet.

Ledare: Åsa/Åsa-Li

 

STYRKETABATA 60 min.

Styrkeövningar med redskap och/eller egen kroppsvikt i intervaller om 20 sek.

Ledare: Marika


Cirkelpass 75 min. i Skokloster 

Vi jobbar i egna stationer med styrka, puls och rörlighet. Under passet så jobbar vi i intervaller och kroppen får sig en riktig genomkörare. Vi avslutar passet med en skön stretch.
Ledare: Susanne 

 

Löpträning utomhus i Vibyspåret 60 min.

Motionslöpning för nybörjare och vana.

Ledare: Danne 

 

 

Styrka Mix i Skokloster 75 min.

Vi tränar hela kroppen med en mix av kondition, rörlighet och styrka. Övningarna kan göras med eller utan redskap, så du kan anpassa passet helt utifrån din egen förmåga.

Ledare: Susanne

 

Lättgympa "All inclusive" 55 min.

Effektiv och skonsam träning för dej som vill bibehålla din kondition och för dig som vill komma igång att träna. Uppvärmning av kroppen i ett lugnt tempo. Stora rörelser med steg, tyngdöverföring och smidighetsövningar. Pulsökning med snabb gång, ej hopp och med eller utan armar. På golvet tränas mage, rygg och benstyrka med låg belastning. Därefter enkla steg och armstyrka utan redskap. 
Passet avslutas med stretching och en avslappningsdel.

Ledare: Åsa 

 

Lättgympa  ( med hopp ) 55 min. 

Effektiv och skonsam träning för dej som vill bibehålla din kondition och för dig som vill komma igång att träna. Uppvärmning av kroppen i ett lugnt tempo. Stora rörelser med steg, tyngdöverföring och smidighetsövningar. Pulsökning med snabb gång och lättare hopp, med eller utan armar. På golvet tränas mage, rygg och benstyrka med låg belastning. Därefter enkla steg och armstyrka med redskap. 
Passet avslutas med stretching och en avslappningsdel.

Ledare: Ada 

 

Lättgympa ( lättare hopp, inga redskap ) 55 min.

Effektiv och skonsam träning för dej som vill bibehålla din kondition och för dig som vill komma igång att träna. Uppvärmning av kroppen i ett lugnt tempo. Stora rörelser med steg, tyngdöverföring och smidighetsövningar. Pulsökning med snabb gång och lättare hopp, med eller utan armar. På golvet tränas mage, rygg och benstyrka med låg belastning. Därefter enkla steg och armstyrka. 
Passet avslutas med stretching och en avslappningsdel.

Ledare: Agneta 

 

Pilates 45 min.

Träningen består av en serie övningar som i BGK´s regi utförs på matta. Övningarna genomförs i mjuka och långsamma rörelser. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt. Syftet är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti kring kroppens mitt. Framförallt gäller detta muskelgruppen kring mage och rygg, som är ovärderlig för figur, hållning och de problem som ett stillasittande liv för med sig.

Viktigast är kanske själva inställningen, att det handlar lika mycket om tankekraft som fysisk styrka. Pilates handlar om koncentration och andningsteknik, muskelförlängning och uthållighet, avspänning och balans. "Det är tanken som formar kroppen", brukade Joseph Pilates säga.

Ledare: Marika 

 

Cirkelträning Senior 55 min. 

Anpassad gruppträning för seniorer och rörelsehindrade.

Ledare: Thomas